hit.ro  »  Internet  »  Securitate  »  Bitdefender: Cum sa scapi de virusul "Politia Romana"

Bitdefender: Cum sa scapi de virusul "Politia Romana"

calendar_month 14 Nov 2012, 13:00
Bitdefender anunta disponibilitatea unei solutii gratuite impotriva "virusului pirateriei", care a infectat milioane de utilizatori din toata lumea, prin intermediul unui mesaj fals ce se pretinde a fi din partea politiei.
Amenintarea, cunoscuta in Romania si sub denumirea de "virusul Politia Romana", acuza victimele de piratarea de muzica, software si videoclipuri, solicitandu-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

Utilizatorii infectati cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot instala instrumentul furnizat de Bitdefender, pentru a sterge virusul din computere de AICI. Rulati solutia in Safe Mode!
Ce sunt virusii de tip Ransom
De origine ruseasca, virusii de tip "Ransom" reprezinta o clasa de software periculos ce blocheaza accesul la computerul infectat solicitand bani in schimbul eliminarii restrictiilor.
In contextul in care pierderile cauzate de incalcarea drepturilor de autor se ridica la miliarde de dolari anual si milioane de computere din toata lumea adapostesc fisiere, software, muzica sau filme piratate, virusul pirateriei poate viza cu succes pe oricine, din orice tara si din orice grup social.
Virusul intimideaza utilizatorii cu mesaje localizate ce par a veni de la birourile de politie din tari precum Romania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Austria si Olanda. La noi in tara, atacatorii cibernetici solicita plata unei sume de 100 de dolari, sau 300 de lei.