hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Atacul malware Chewbacca a tintit 11 tari

Atacul malware Chewbacca a tintit 11 tari

calendar_month 03 Feb 2014, 14:00
Un atac malware organizat la scara larga a reusit sa sustraga informatii de la zeci de magazine din 11 tari. Operatiunea Chewbacca a strans date despre 24 milioane de tranzactii si s-a folosit de Tor Network pentru anonimitatea redirectionarii informatiilor.
Atacul a fost denumit dupa personajul din Razboiul Stelelor deoarece pagina de log in a serverul responsabil pentru atacuri prezinta imaginea lui Chewbacca. Situatia a fost descoperita de firma de securitate RSA, care a informat toate magazinele implicate despre furtul de date.

Atacul Chewbacca ridica multe semne de intrebare despre securitatea informatiilor despre tranzactiile din magazine. Problema este si mai grava deoarece nu au fost luate masuri dupa atacul din 2013 asupra lantului de magazine Target, de unde au obtinute informatii despre 40 milioane de carduri bancare.
Echipamentele care proceseaza tranzactiile prin card bancar pot fi infectate cu usurinta de malware. In cazul Chewbacca, fisierul utilizat pentru a strange datele parea un simplu fisier pentru imprimarea chitantelor si a fost utilizat cu succes pentru a strange date din tari ca SUA, Rusia si chiar Australia.
Sursa: BBC News 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?