hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Assange (WikiLeaks): Facebook este cea mai exceptionala masinarie de spionaj creata vreodata

Assange (WikiLeaks): Facebook este cea mai exceptionala masinarie de spionaj creata vreodata

calendar_month 03 Mai 2011, 10:09
Julian Assange sustine ca Facebook furnizeaza guvernului Statelor Unite modalitati de a-si spiona cetatenii, numind reteaua de socializare drept “cea mai extraordinara masinarie de spionaj creata vreodata.”
Controversatul fondator al Wikileaks a facut comentariile in cadrul unui interviu acordat pentru publicatia Russia Today.
Assange se afla in prezent in Anglia si isi asteapta extradarea in Suedia, pentru acuzatia de agresiune sexuala, depusa de doua femei anul trecut.
Potrivit lui Assange, Facebook si alte site-uri au instrumente incorporate prin care serviciile secrete din SUA pot spiona utilizatorii serviciului.
Informatiile user-ilor, inclusiv numele, locatiile, relatiile, prietenii si comunicatiile se afla la dispozitia autoritatilor.
Ideea ca reteaua Facebook ar putea fi folosita precum un instrument de spionaj nu este o noutate – departamentele de aparare din mai multe tari isi instruiesc personalul pentru a putea folosi site-urile de socializare asemeni unor instrumente prin care pot descoperi membri ai retelelor teroriste.
De asemenea, autoritatile locale folosesc retelele de socializare pentru a aduna probe impotriva suspectilor.
Afirmatiile lui Assange nu au legatura cu aceste metode, care in mod normal ar implica o citatie sau un politist sub acoperire.
Fondatorul Wikileaks sustine ca guvernul SUA are libertatea de a spiona dupa bunul plac, fara a urma procedeele legale.
Reteaua de socializare se confrunta deja cu un val de critici din cauza problemelor de confidentialitate, iar afirmatiile lui Assange ar putea afecta si mai mult reputatia site-ului.
Facebook sustine ca furnizarea datelor catre autoritatile guvernamentale depinde de legile fiecarei tari in parte, iar site-ul “respecta aceste standarde”.
Sursa 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?