hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Anonymous ataca Virgin Media - Vendeta pentru Pirate Bay

Anonymous ataca Virgin Media - Vendeta pentru Pirate Bay

calendar_month 10 Mai 2012, 12:56
Hacktivistii Anonymous au demarat un atac DDOS (distributed denial-of-service) impotriva furnizorului de servicii de internet Virgin Media.
Actiunea Anonymous a fost o reactie impotriva deciziei luate de Virgin Media de a bloca popularul site The Pirate Bay, potrivit Digital Trends.

Virgin Media, unul din furnizorii de servicii de internet din UK, a blocat accesul la site-ul suedez saptamana trecuta, in acord cu o decizie data de Inalta Curte Britanica, in 30 aprilie. Prin aceasta decizie li s-a cerut celor mai mari cinci furnizori de servicii de internet sa blocheze accesul la The Pirate Bay.
Anonymous a inceput atacul marti la ora 5:00 PM, cu scopul de a suprasoliicta sistemul de calculatoare asociate. Incepand cu ora 6:00 PM, site-ul virginmedia.com a devenit inaccesibil.

TalkTalk, un alt provieder de internet din UK, a devenit inaccesibil din data de 9 mai.
The Pirate Bay, care gazduieste torrente ce permit userilor sa downloadeze sau sa distribuie informatii a ajuns in atentie in ultimii trei ani.
File sharing-ul nu este in sine o activitate ilegala, insa site-ul a devenit un hub pentru schimbul de date aflate sub incidenta legilor copyright-ului. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?