hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Alerta de securitate: aplicatii malware sterse au reintrat in Android Market

Alerta de securitate: aplicatii malware sterse au reintrat in Android Market

calendar_month 20 Feb 2012, 15:05
Expertii de la G Data Security Labs au observat aplicatii din Android Market care, in trecut, au fost descoperite si ulterior, stearse, deoarece functionau ca programe malware.
Aplicatiile, ce includ si un Flashlight, fura datele personale, precum contacte si numere de telefon si le folosesc pentru a face publicitate unor aplicatii similare, ale altor dezvoltatori.

Cu putin timp in urma, aceste aplicatii au revenit, cu diferenta ca, acum, contin un agreement, iar iconitele au un colorit usor schimbat.

Odata instalata, aplicatia isi activeaza silentios serviciile, fara a avea un impact asupra dispozitivului. Programul era capabil sa sustraga contactele din agenda, numerele de telefon si numerele IMEI si sa le trimita, decriptate, catre infractori.

La cateva ore dupa instalare, aplicatia deja distribuia mesaje publicitare ale mai multor apps-uri ale dezvoltatorului „Typ3 Studio“.


Aceste aplicatii sunt actualmente disponibile in Android Market si au fost descarcate de mai mult de 10.000 de utilizatori.
Trebuie stiut faptul ca G Data MobileSecurity detecteaza si poate elimina problemele enumerate mai sus.
Cum va feriti de malware pe tableta sau telefon cu Android.

  • Utilizati doar surse de incredere pentru a instala o aplicatie. Inainte de instalare, cititi review-urile si comentariile, pentru a fi cat mai bine informat;

  • Aflati motivul atribuirii unei permisiuni solicitate, inainte de a cumpara o aplicatie. Ajutat de solutiile de securitate, puteti decide daca si ce aplicatii vor primi autorizare, chiar si dupa instalare;

  • Mesajele pe care nu le intelegeti primite pe dispozitivele mobile nu ar trebui sa fie pur si simplu ignorate. Aceste mesaje pot fi un indiciu al functionalitatilor malware ale anumitor aplicatii. Pentru a ve proteja, ar trebui sa cautati pe Internet pentur a intelege mesajul primit - poate fi important pentru securitatea datelor device-ului vostru. 

Sondaj

Ce placa video aveti?