Adolescentii fac hacking pentru faima

calendar_month 29 Oct 2008, 15:38
Studiile arata ca aceste comunitati si forumuri cresc din punct de vedere al numarului de accesari si de utilizatori odata cu momentul in care acestia incep sa se “ajute” intre ei si faca schimb de programe malitioase, informatii si uneori date furate.

Aptitudinile tehnice destul de sarace ale multora dintre tinerii hackeri demonstreaza, de cele mai multe ori, ca acestia au sanse mari sa fie prinsi si arestati, mai spun expertii in domeniu. De exemplu, cercetatori de la marile companii de securitate IT din intreaga lume au colectat numeroase informatii de adolescenti care au reusit sa isi “paralizeze” propriul PC prin infectarea cu virusii pe care chiar ei i-au scris.
Motivele pentru care adolescentii sunt atat de preocupati si tind catre aceasta “meserie” au la baza, de obicei, ideea de faima si bani. Unii dintre ei actioneaza astfel in dorinta de a fi admirati in randul cunoscutilor, fiind obsedati de a se filma in timpul activitatilor de hacking, ca o dovada pentru ceea ce au realizat. Din pacate, unii posteaza clipurile video pe site-uri precum YouTube si se semneaza cu acelasi “nickname” pe care l-au folosit si atunci cand au spart un site, au derulat un atac phishing sau au scris o exploatare Web.

De asemenea, multi tineri ajung infractori din pasiune, spun psihologii; ei fac tot posibilul sa gaseasca crackuri si exploatari pentru jocurile lor preferate pentru computer, de exemplu. Unii cauta exploatari si coduri de virusi prin intermediul carora sa poata ataca site-urile populare sau retelele sociale. Odata pornit si reusit atacul, micii hackeri se folosesc de detaliile si informatiile utilizatorilor furnizate la crearea conturilor in diverse activitati care nu se supun legilor in vigoare.
Micii hackeri, ca si cei mari de altfel, risca sa poarte intraga viata povara unei greseli facute in adolescenta. Psihologii spun ca tinerii care pornesc astfel de actiuni criminale trebuie sa invete sa aprecieze impactul activitatilor lor.
Sursa: The Inquirer; BBC; Hit.ro
Noutati




