hit.ro  »  Internet  »  Securitate Cibernetica  »  Adobe intarzie instiintarea clientilor sai cu privire la furtul de date

Adobe intarzie instiintarea clientilor sai cu privire la furtul de date

calendar_month 26 Nov 2013, 16:15
Problema de securitate Adobe Creative Control a afectat pana la 138 milioane de clienti ai companiei, dar Adobe nu i-a instiintat inca pe cei cu riscul cel mare cu privire la hackingul bazei sale de date.
Dupa ce au trecut 10 saptamani de la incident, Adobe trimite inca email-uri prin care sa-si avertizeze utilizatorii cu privire la problemele de securitate. Oficialii Adobe sustin ca au informat deja 2,9 milioane de clienti cu privire la problema de securitate care le-a desecurizat informatiile bancare.

Fisierul cu baza de date Adobe circula online si contine datele a 125 milioane de conturi, dar compania sustine ca numarul celor afectati este mult mai mic. Potrivit oficialilor companiei, 25 milioane de conturi au adrese de email abandonate, iar o mare parte din restul au fost utilizate pentru o singura folosite si sunt fictive.
Hackingul Adobe a lansat o investigatie care nu a fost deocamdata finalizata, dar compania a instiintat toate bancile intermediare de problema pentru a-si putea apara clientii de furturi digitale.
Sursa: Electronista 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?