hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  Adio isoHunt! Cat va plati fondatorul site-ului studiourilor de la Hollywood

Adio isoHunt! Cat va plati fondatorul site-ului studiourilor de la Hollywood

calendar_month 21 Oct 2013, 11:59
Motorul de cautare de torente isoHunt a fost inchis in urma unei victorii la tribunal a MPAA, organizatia marilor studiouri de la Hollywood. Fondatorul site-ului va plati daune de 110 milioane de dolari studiourilor americane pentru filmele piratate prin isoHunt, potrivit documentelor curtii, dar valoarea lor reala va fi mai mica de 5 milioane dolari.
Procesul impotriva isoHunt a inceput in urma cu mai mult de 7 ani, iar canadianul Gary Fung, care a creat site-ul ca un hobby in timpul studentiei, a decis sa capituleze, acceptand inchiderea site-ului si plata unor daune aproape simbolice.

Chiar daca in documentele curtii daunele promise sunt de 110 milioane de dolari, fondatorul isoHunt va plati probabil doar intre 2-4 milioane de dolari studioruilor americane, prin compania sa.
Disparitia isoHunt lasa momentan un gol in cautarile de torente, dar argumentele lui Gary Fung la tribunal s-au bazat pe faptul ca torentele gasite aici pot fi gasite la fel de usor pe Google si ca site-ul nu a oferit niciodata hosting direct pentru torentele cu continut piratat.
Sursa: BBC News 

Sondaj

Ce placa video aveti?