hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  A instalat NSA malware pe 50.000 computere?

A instalat NSA malware pe 50.000 computere?

calendar_month 25 Nov 2013, 13:00
Operatiunile de spionaj organizate de NSA au inclus infectarea cu malware a peste 50.000 de computere la nivel mondial, potrivit unui raport obtinut de la Edward Snowden si publicat de ziarul olandez NRC Handelsblad.
Sub numele CNE (Computer Network Exploitation), operatiunea NSA (National Security Agency) a fost desfasurata de echipa de hackeri a serviciilor de securitate americane, Tailored Access Operations. Mai mult, unele atacuri au fost derulate si cu ajutorul aliatilor SUA, ca in cazul agentiei de securitate britanice care a obtinut acces la bazele de date ale Belgacom, operator telecom belgian.

"Implanturile" de malware derulate de NSA asigura accesul la o intreaga retea de computere si pot fi utilizate oricand pentru extragerea de informatii. Un alt raport publicat de The New York Times si furnizat tot de Snowden demonstreaza ca autoritatile americane au folosit si interceptarea telecomunicatiilor atunci cand infectarea prin malware nu a fost suficienta sau posibila.
Mai mult, in documentele publicate se arata ca oficialii NSA sunt nemultumiti de legislatia americana care le interzice anumite activitati de spionaj si ca autoritatile ar trebui sa aiba o atitudine "adaptiva si dinamica pe masura avansurilor tehnologiei".
Sursa: Mashable 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?