hit.ro  »  Comunicatii  »  Securitate Cibernetica  »  7 factori de luat in considerare atunci cand selectati un Access Point de exterior

7 factori de luat in considerare atunci cand selectati un Access Point de exterior

calendar_month 23 Mar 2023, 11:11
Un punct de acces este un dispozitiv hardware de retea care serveste ca o conexiune pentru alte dispozitive pentru a avea acces la internet sau la reteaua locala. In plus, AP-urile sunt utilizate pentru extinderea acoperirii wireless a unei retele existente. Dar care este diferenta dintre punctele de acces in aer liber si cele interioare? De ce este nevoie sa avem AP-uri de interior si exterior? AP-urile exterioare au mai multe optiuni de montare si protectie ridicata impotriva intemperiilor extreme si a electricitatii statice. Corpul principal nu este afectat daca este expus direct la soare. In schimb AP-urile de interior sunt concepute pentru o instalare simpla, cum ar fi instalarea acestuia pe tavan.
Iata cativa factori de luat in considerare atunci cand selectati un punct de acces WiFi in aer liber:
1. Wireless Bridge – Acest lucru poate face legatura intre conectivitatea wireless de la o cladire la alta.
2. Extindere simpla - Poate forma o retea wireless interconectata prin legaturi inter-cladire in aer liber.
3. Configurare usoara, dar sigura – Sa se poata configura rapid AP-ul cu doar cateva clicuri. Nu numai ca se pot configura usor retele de oaspeti si angajati, dar, sa nu se faca rabat la zona de securitate
4. Smart Mesh - Poate forma automat legaturi wireless dinamice catre retele punte pentru setari inter-building.
5. Viteza - WiFi 6 este extrem de rapid, cu viteze de pana la 1.8Gpbs
6. Design detasabil al antenei - Permite utilizatorilor sa ataseze alte antene pentru a se potrivi mai bine diferitelor cerinte.
7. Un pret piperat nu inseamna ca AP-ul este mai bun. Tineti cont mai degraba de facilitatile tehnice precizate mai sus.
Solutii Zyxel
NWA55AXE de la Zyxel este un AP WiFi 6 durabil, rezistent la intemperii in aer liber. Proiectat pentru medii exterioare dure, NWA55AXE conform cu standardul IP55, rezistent la intemperii, este cel mai bun punct de acces in aer liber WiFi 6 pentru a va extinde reteaua wireless in exterior. NWA55AXE cu NebulaFlex ofera manevrabilitatea flexibila pentru a alege in mod liber intre gestionarea GUI locala sau onboarding la interfata noastra super usoara de gestionare a cloud-ului Nebula, pe care nu trebuie sa va faceti niciodata sa va faceti griji cu privire la uitarea adresei IP sau a contului si parolei pierdute. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?