Viziteaza muzee cu Google Earth

de Bianca Dinu | 14 ianuarie 2009
Aplicatia digitala Google Earth vine cu o noua versiune care ofera reprezentari prin imagini ale interioarelor cladirilor. Layerul nou ofera turistilor virtuali fotografii la rezolutii uimitoare ale capodoperelor din interiorul Muzeului Prado din Madrid, Spania. Proiectul Prado include, de asemenea, imagini detalitate ale cladirilor din exteriorul muzeului.O parte din capodoperele de la Prado, 14 la numar, pot fi admirate in detaliu. Reprezentanti ai Muzeului din Madrid si ai Google au sustinut pentru iubitorii de arta si pentru fanii Google Earth ca se pot apropia de tablouri atat de mult incat pot vedea si urmele lasate de pensula, aproape microscopice.

Imaginile acestei versiuni a Google Earth, pe care o puteti descarca de aici , au o rezolutie de 14.000 megapixeli si au fost asamblate din peste 8000 de fotografii de inalta rezolutie ale sectiunilor de tablou.

Printre alte asemenea proiecte, prin care se “tinteste” interiorul si exteriorul cladirilor importante din lume, se numara si Photosynth, care reuneste in mod inteligent fotografii in scene online 3D din exterior, si Everyscape, care creaza interiorul cladirilor tot in format 3D. Ambele proiecte apartin Microsoft.

Momentan, Google nu a facut declaratii in legatura cu intentia de a mai lansa sau nu astfel de proiecte in aplicatia Earth.

Sursa: CNet
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google