YouTube abandoneaza formatele H.264 si Flash in favoarea noului standard WebM

de Silviu Anton | 20 aprilie 2011

YouTube a lansat marti un update prin care codeaza toate noile video-uri prin standardul in-house WebM. Formatul le va permite utilizatorilor care folosesc versiuni noi de Chrome, Firefox si Opera sa vizioneze filmuletele in HTLM5.

Videoclipurile vor putea fi rulate in continuare si in format H.264 si Flash.

Adoptarea WebM ar putea contribui la cresterea popularitatii noului standard, insa in acelasi timp exista riscul sa sublinieze lipsa de suport din partea industriei.

Niciun alt site major nu foloseste WebM. Marea partea a Internetului ramane fidela formatelor Flash si H.264.

Standardul Flash are suport integrat in noile versiuni Internet Explorer si Safari, in vreme ce dispozitivele iOS folosesc H.264 ca format principal HTML5. Google insusi ofera inca suport H.264 pentru Android.

Compania a lansat standardul open source WebM anul trecut, incercand sa ademeneasca utilizatorii catre noul format prin renuntarea la suportul pentru formatele H.264 in browserul Chrome.

Desi decizia de a abandona popularul codec a fost aspru criticata de catre Microsoft si Apple, iata ca Google nu s-a lasat intimidat si a marit sfera noului standard, pe care planuieste sa il integreze in tot mediul online.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google