Windows Phone, cea mai sigura platforma mobila pentru business?

de Radu Eftimie | 7 noiembrie 2012

In ultimii 8 ani, Blackberry a fost considerat cel mai sigur sistem de operare mobil, drept pentru care a beneficiat si de un grad ridicat de atentie si adoptie din partea utilizatorilor business. Acum, lucrurile par a se schimba, iar noul campion in materie de securitate a datelor este Windows Phone 8 de la Microsoft.

Afirmatia apartine companiei de securitate F-Secure, care a realizat un studiu dedicat identificarii gradului de securitate pe care il ofera sistemele de operare mobile.

Cel care "promoveaza" Windows Phone 8 este chiar seful departamentului securitate al F-Secure, Mikko Hypponen. Intr-un interviu acordat TheInquirer, Hypponen spune: "Windows Phone este sigur, nu am detectat niciun fel de malware care sa vizeze paltforma. Asa ca daca vrei un telefon sigur, cumpara un Windows Phone".

Desi suna a reclama, este foarte probabil ca sistemul de operare al Microsoft sa fie cu adevarat cel mai sigur... deocamdata.

In mod cert, cu cat numarul de adepti ai sistemului de operare mobil de la Microsoft va creste, cu atat aceasta "siguranta" va fi testata mai mult. Nu este o estimare de-a noastra, ci pur si simplu o realitate pe care a demonstrat-o istoria pana in prezent.

Si ar mai trebuie sa facem o precizare, pentru corectitudine: nu uitati ca F-Secure este o firma finlandeza, ca si Nokia, producator care a adoptat ca sistem principal de operare pentru noile sale smartphone-uri Windows Phone. Desigur, afirmatia lui Mikko Hypponen este o coincidenta.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Windows Phone 8 windows phone securitate f secure windows nokia f secure
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google