Windows 7 ar putea permite dezactivarea IE

de Bianca Dinu | 6 martie 2009

Timp de ani de zile Microsoft a sustinut in fata utilizatorilor de Windows ca Internet Explorer este o parte integrata a sistemului de operare, neavand posibilitatea de a-l inlatura, insa, se pare ca acesta situatie s-a schimbat. Odata cu aparitia Windows 7, e posibil ca gigantul american sa dea userilor posibilitatea de a dezactiva, dupa preferinte, IE8 din sectiunea Remove Windows Features.

Acest panel exista si in versiunile anterioare ale Windows, userii putand sa elimine jocurile integrate in sistemul de operare si alte functionalitati suplimentare. Bineinteles, acest beneficiu nu se aplica, pana acum, si in cazul Internet Explorer.

Este foarte posibil ca aceasta optiune (integrata in tacere) sa fi aparut si datorita plangerilor recente aduse de Uniunea Europeana cum ca Microsoft nu permite competitia pe piata browserelor prin oferirea gratuita a IE in cadrul Windows. Cum acuzatiile UE nu au fost primele de acest gen, ne intrebam de ce Microsoft s-a hotarat tocmai acum sa faca pe placul celor din jur?

Desigur, Windows 7 nu este inca lansat oficial, insa versiunile beta se gasesc fara probleme pe site-urile BitTorrent. Ramane de vazut daca Microsoft va lasa aceasta functie si in versiunea finala a sistemului de operare, insa pentru asta mai avem de asteptat cateva luni.

Sursa: Tech Expert, Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google