Wikileaks: Twitter silit sa dezvaluie datele complete a trei utilizatori

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 22 noiembrie 2011

Departamentul de Justitie al SUA a eliberat un mandat in urma caruia Twitter va trebui sa puna la dispozitia autoritatilor datele complete a trei utilizatori implicati in cazul Wikileaks. Este vorba despre Jacob Appelbaum, Rop Gonggrijp si Brigitta Jonsdottir, suspectati de a fi jucat un rol important in strategia si actiunile sponsorizate de fondatorul Wikileaks, Julian Assange.

Twitter se vede astfel silit sa dezvaluie toate datele care ar putea fi utile la completarea investigatiilor in acest caz, incepand cu intregul continut al conturilor detinute de cei trei in cadrul comunitatii celor 140 de caractere si sfarsind cu IP-urile conexiunilor utilizare de acestia.

In ciuda opozitiei manifestate de numeroase entitati care activeaza in domeniul apararii dreptului la intimitatea online, aceasta chestiune s-a concluzionat in defavoarea celor trei suspecti. Astfel, s-a creat un precedent ce pune sub semnul intrebarii principiul normativei discretiei in online.

"Sentinta reprezinta o ulterioara motivatie pentru a ne pierde complet increderea in sistemul judiciar actual", si-a declarat Jacob Appelbaum dezamagirea.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google