Vezi discutia pe "Mess" care a nascut Facebook-ul

de Liviu Petrescu | 1 februarie 2012

Facebook, compania care va fi in curand listata la bursa cu o valoare intre 75 si 100 miliarde dolari, nu a fost in primii ani o prioritate pentru Mark Zuckerberg. O discutie pe messenger intre Zuckerberg si Adam D'Angelo, unul dintre colaboratorii sai, arata cum s-au pus bazele Facebook.

Conversatia a avut loc in vara lui 2003, cand Mark Zuckerberg avea 19 ani si abia incepuse lucrul la Facebook. Discutia pe messenger a fost folosita ca proba intr-unul dintre numeroasele procese care au implicat reteaua sociala.

Va prezentam coneversatia publicata de BusinessInsider,

Zuckerberg: Stii ca lucrez la site-ul de dating

Zuckerberg: Ma intreb cat de mult seamana cu treaba asta cu Facebook

Zuckerberg: Probabil vor fi lansate in acelasi timp

Zuckerberg: Doar daca nu ii abandonez pe oamenii cu site-ul de dating (n.r. gemenii Winklevoos) si le zic ca renunt chiar inainte sa fie gata Facebook.

D'Angelo: haha

Zuckerberg: Nu cred ca oamenii si-ar face conturi pe treaba cu Facebook daca ar sti ca este pentru dating

Zuckerberg: Si cred ca oamenii sunt sceptici cand vine vorba de site-uri de dating online.

Zuckerberg: Dar tipul care face treaba cu dating-ul, o va promova bine.

Zuckerberg: Ma intreb care este solutia ideala.

Zuckerberg: Cred ca Facebook ar atrage multi oameni daca nu ar fi lansat in acelasi timp cu site-ul de dating.

Zuckerberg: In cazul asta, ambele s-ar anula reciproc si nici unul n-ar mai castiga. Ai vreo idee? Crezi ca exista vreo cale reusita de a le consolida pe ambele?

D'Angelo: Am putea sa-l transformam intr-o retea de tip Friendster. haha. Stanford are ceva de genul asta intern.

Zuckerberg: Ma gandeam la ceva asemanator pentru facebook. Singurul lucru diferit de al lor ar fi ca poti sa-ti dai intalniri sau conexiuni cu oamenii prin facebook, nu prin sistem.

D'Angelo: Mda

Zuckerberg: Nu imi place nici faptul ca lucrez la asta pentru altii haha. Urasc sa lucrez pentru altii. Cred ca cea mai bun solutie este sa termin cu facebook si sa astept ultima zi pana cand ar trebui sa termin cu al lor si sa le zic "uite, al vostru nu e asa de bun ca asta si daca vreti sa va bagati si voi la al meu, puteti... altfel, va ajut cu al vostru mai tarziu". Sau crezi ca e o magarie prea mare?

D'Angelo: Cred ca ar trebui sa scapi de ei pur si simplu

Zuckerberg: Treaba e ca ei au un programator care le-ar putea termina site-ul si au si bani de bagat in reclame si chestii. De fat, stai ca am si eu bani. Prietenul meu care vrea sa sponsorizeze e seful unei societati de investitii. In Brazilia, insider trading nu e ilegala si el e bogat lol.

D'Angelo: lol

Importanta discutiei tine de faptul ca acesta pare a fi momentul cand Mark Zuckerberg s-a hotarat sa abandoneze proiectul gemenilor Winklevoos, pentru a lucra la cel personal.

In lunile ce au urmat conversatiei publicate de  Mark Zuckerberg si colaboratorii sai au continuat lucrul la reteaua sociala sub numele de "The Facebook". In 7 luni de la lansare, Facebook atinsese pragul de aproape un milion de utilizatori si devenise o ocupatie full-time pentru toti cei implicati in dezvoltarea sa.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google