Utilizatorii Linux, expusi unui troian periculos care vizeaza conturile bancare

de Liviu Petrescu | 30 august 2013

Platforma Linux a evitat pana acum valurile de malware create pentru Windows si OS X, dar "Hand of the Thief" ar putea afecta imaginea platformei open-source. Aplicatia malware este un troian foarte complex, care este greu de detectat prin metodele obisnuite si are o singura tinta: strangerea de date despre conturile bancare pe computerele infectate.

Identificat la inceputul lunii august de Avast, virusul troian "Hand of the Thief" este disponibil pentru vanzare in forumurile pentru hackeri, la un pret de 2000 dolari. Aplicatia malware este promovata ca eficienta pentru 15 distributii de Linux, de la Ubuntu la Fedora.

Linux Hand of the Thief

Produs in Rusia, troianul Linux a fost creat pentru a fura datele necesare accesarii conturilor bancare si face acest lucru extrem de eficient, prin exploatarea vulnerabilitatilor browserelor web din distributiile Linux, inclusiv Chrome si Firefox.

Cu functii ca anti-virtualization si anti-monitoring, virusul troian este introdus in computer printr-un back-door, iar cei care il comercializeaza promit si update-uri regulate pentru o licenta de 550 dolari. Chiar daca utilizatorii de Linux sunt mai putini numerosi decat cei de Windows, distributiile platformei ruleaza in general pe un al doilea PC, deci virusul are ca tinta utilizatorii care au venituri usor mai mari decat media, iar aplicatia malware Linux le poate goli rapid conturile.

Sursa: Geek

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: malware troian linux hand of the thief linux aplicatii malware linux
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google