Urmatoarea inovatie de la Google: “cautare fara cautare”

de Silviu Anton | 10 decembrie 2010

Google domina piata cautarilor pe Internet de ceva vreme, si din cate se pare, compania este hotarata sa isi mentina pozitia de lider.

Dupa ce au lansat Instant Search si Instant Previews, baietii de la Google vin sa ne surprinda cu o noua inovatie: o infrastructura de cautare care, practic, poate citi gandurile, inainte de a tasta ceva in casuta de cautare. 

Ideea care sta la baza ultimul concept Google este formula “descoperirii contextuale”, care poate recunoaste un utilizator raportandu-se la obiceiurile de cautare si locatia curenta a acestuia. 

“Putem lua in considerare locatia si contextul unui utilizator si, practic, ne dam seama de natura informatiilor de care au nevoie”, a declarat Marissa Mayer, sef de produs, la o conferinta web.

De exemplu, daca Google stie ca in fiecare zi cauti “Bursa de Valori Bucuresti”, si o faci pe o publicatie economica, atunci cel mai probabil cauti stiri financiare. 

Practic, Google vrea sa ajunga sa te cunoasca si sa isi dea seama ce cauti exact, fara sa fie nevoie ca tu sa specifici acest lucru.

Inovatia ar putea avea legatura si cu dorinta celor de la Google de a intra pe piata retelelor sociale, o zona unde totul se rezuma la date personalizate. Pentru moment, noua infrastructura se afla in stadiul de concept, dar cu siguranta isi va face loc in arhitectura Google.

Sursa: TG Daily  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google