Un sfert din traficul de internet global implica furtul digital si downloading-ul ilegal

de Laurentiu Crisu | 1 februarie 2011

Potrivit unui studiu recent, pirateria reprezinta aproximativ un sfert din traficul de internet la nivel mondial.

Investigatiile realizate unele firme de cercetare au scos la iveala faptul ca 23.8% din traficul de internet implica “furtul digital”, BitTorrent acaparand aproape jumatate din acest procent.

Site-urile cyberlocker detin 5.1% din traficul global, in timp ce site-urile ilegale de video streaming aduna 1.4 procente. Restul vine din alte retele peer-to-peer sau site-uri de file sharing.

Concluzia este, potrivit noului studiu, ca aproape un sfert din traficul de pe internet implica distributia neautorizata de materiale aflate sub copyright, precum filme, show-uri TV, muzica si jocuri video.

“Fie ca o numiti piraterie, furt digital, downloading ilegal sau streaming neautorizat, fura munca creativa a altora”, sunt de parere cei care au realizat cercetarea.

Studiul a cuprins, de asemenea, si primele 10.000 de retele peer-to-peer – masurate dupa numarul de downloaderi activi inregistrati de tracker-ul PublicBT – iar rezultatele au aratat ca 99.24% din materialul non-pornografic este material cu drepturi de autor. 

“Societatea noastra nu ar tolera o situatie in care un sfert din traficul din brutarii, macelarii sau magazine cu alimente sa implice marfuri furate, iar noi nu putem tolera vasta explozie a furtului digital de pe internet.”

“Cu viteze de download si capacitati ale serverelor care cresc in fiecare zi, problema se va inrautati daca nu facem ceva in privinta asta. A venit timpul ca guvernele si industrille sa actioneze.”, au mai declarat companiile de cercetare.

Sursa 


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google