Un inginer Nokia a reusit sa pirateze jocuri din Windows 8 Store

de Radu Eftimie | 11 decembrie 2012

Justin Angel, un inginer care lucreaza la Nokia in cadrul diviziei de dezvoltare Windows Phone, a publicat mai multe detalii care arata pas cu pas cum pot fi piratate direct in Windows 8 Store jocurile pe care Microsoft le vinde. Evident, nu recomandam nimanui sa faca asa ceva, dar modalitatea este interesanta strict din punct de vedere tehnologic.

Dezvoltatorul a folosit jocul Soulcraft din Windows 8 Store pentru a demonstra ca se pot face "achizitii" neplatite direct din magazinul Windows. Mai exact, programatorul a reusit sa editeze o parte din aplicatie pentru evitarea platii software-ului cumparat prin magazin.

Procesul nu este deloc unul simplu nici macar pentru utilizatorii obisnuiti deja cu Windows 8, dar pasii demonstrati de inginerul de la Nokia arata ca viitorul Windows 8 Store, din punct de vedere al rezistentei in fata incercarilor de hacking, este destul de discutabil.

De altfel, nu exista doar o metoda pentru evitarea masurilor de securitate ale Windows Store 8, dupa cum spune Justin Angel. Programatorul a folosit mai multe modalitati de a trece peste securitatea serviciului: a modificat versiuni trial pentru a castiga licente full ale aplicatiilor, a eliminat reclamele din aplicatiile tipice si, mai mult, a reusit sa modifice pretul jocurilor (practic a injectat un cod JavaScript pentru a debloca anumite niveluri din Cut the Rope).

Mai multe detalii gasiti pe Blogul lui Justin Angel.

In mod sigur, Microsoft lucreaza la aceste probleme si va publica in curand o replica la articolul publicat de dezvoltator si preluat de TheVerge.

In acelasi timp, autorul hacking-ului precizeaza ca demonstratiile facute de el au un scop pur educativ si nu incurajeaza astfel de practici.

A tras, practic, un semnal de alarma care ii poate ajuta atat pe dezvoltatorii de aplicatii cat si pe cei ai Microsoft.

(Clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows 8 store hacked demo hacking windows store securitate windows 8 store
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google