UberMedia ar putea lansa un competitor Twitter

de Cristina Enescu | 14 aprilie 2011

UberMedia, compania care a dezvoltat multe aplicatii pentru Twitter - UberSocial, Echofon, Twidroyd si TweetDeck – planuieste sa lanseze propria alternativa la serviciul de micro-blogging.

Potrivit CNN, noul site va fi conceput astfel incat sa elimine aspectele neplacute cu care se confrunta utilizatorii cand folosesc Twitter. De exemplu, ar putea elimina limita de caractere (140) sau ar putea oferi o interfata mai accesibila si mai user-friendly.

Pana in prezent, Twitter, care inregistreaza aproximativ 200 de milioane de utilizatori, a reusit sa faca fata cu brio competitorilor precum FriendFeed sau Google Buzz.

Saptamana trecuta compania a facut publice o serie de statistici potrivit carora utilizatorii trimit 155 milioane de tweet-uri pe zi, o crestere cu 282% fata de anul trecut.

Actiunea celor de la UberMedia ar putea veni ca urmare a politicii pe care Twitter a practicat-o in ultima vreme, prin care descurajeaza dezvoltatorii sa mai creeze programe concurente pentru aplicatiile oficiale deja existente.

In plus, relatia dintre Twitter si UberMedia a devenit si mai tensionata in luna februarie, cand site-ul de microblogging a inchis trei dintre aplicatiile dezvoltatorului, pe motiv ca incalca politica companiei.

Reprezentantii UberMedia s-au abtinut in a face declaratii despre un asemenea plan, declarand in schimb ca “tot ce isi doresc este sa continue sa inoveze pe platforma Twitter.

Cu toate astea, daca speculatiile se adeveresc, UberMedia ar avea toate sansele sa reuseasca, intrucat utilizatorii sunt deja familiari cu aplicatiilor companiei si ar putea fi tentati sa paraseasca Twitter.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google