Twitter a implinit 5 ani si se lauda cu 200 de milioane de utilizatori

de Laurentiu Crisu | 22 martie 2011

“just setting up my twttr”. Aceasta este propozitia simpla, de 24 de caractere, pe care o tasta Jack Dorsey pe 21 martie 2006, demarand astfel un experiment pe care l-a numit Twitter.

Restul lumii a inteles repede ce presupune Twitter, iar astazi, dupa cinci ani, fiecare celebritate, retailer, politician sau publicatie se bazeaza pe site pentru a-si tine fanii, clientii, cititorii si suporterii la curent.

Doua sute de milioane de oameni de pe tot globul au conturi de Twitter. Acesti utilizatori posteaza 1600 de tweet-uri pe secunda – 140 de milioane de tweet-uri in fiecare zi. 

In plus, popularul site de microblogging a stabilit un adevarat record de Anul Nou, cand au fost trimise nu mai putin de 6939 tweet-uri.

Iar odata ce implineste jumatate de decada, specialistii de profil stabilesc o valoare de piata a companiei cuprinsa intre 4 si 10 miliarde de dolari. Aceasta valoare are toate sansele sa creasca in conditiile in care compania incearca sa isi consolideze pozitia in arena retelelor sociale, mizand in primul rand pe campania de advertising lansata in 2010. 

Astfel, se asteapta ca anul acesta, site-ul sa genereze venituri de 150 de milioane de dolari, cu 45 de milioane mai mult ca in 2010. 

Sursa  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google