Turcia aresteaza 32 de membri ai retelei Anonymous

de Dinu Boboc | 14 iunie 2011

Oficialitatile din Turcia au raspuns prompt la atacul informatic al hackerilor de la Anonymous asupra unor site-uri guvernamentale: 32 de arestari, potrivit Anadolu Agency, preluata de Computerworld.com.

Arestarile au fost efectuate in 12 orase, printre care Ankara si Isanbul. Miscarea vine dupa ce, vineri, grupul de hackeri a anuntat lansarea de atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) asupra unor organizatii si companii din Turcia. In urma atacurilor, site-urile respective au devenit inaccesibile.

Si oficialitatile din Spania au efectuat arestari vineri, vizati fiind membri Anonymus acuzati de atacuri asupra unor site-uri apartinand unor companii, institutii bancare si guvernamentale.

Anonymous a atacat site-uri guvernamentale din Turcia

Vineri, Anonymous a comunicat, prin intermediul site-ului AnonOps Communications, ca a atacat site-urile apartinand guvernului turc pentru a protesta impotriva planurilor oficialilor de la Ankara de a cenzura traficul pe internet. Anterior, in luna mai, au avut loc proteste de strada in 30 de orase impotriva acestor planuri, la care au participat cetateni turci indignati de masurile de cenzura luate de guvern.

"In ultimii ani, am observat cuQm guvernul turc cenzureaza site-uri precum YouTube, Rapidshare, Fileserve si alte mii de site-uri. Recent, guvernul a blocat accesul la unele servicii Google. Aceste acte sunt impardonabile", se arata in comunicatul protestatarilor.

Hackerii au anuntat ca atacurile vor fi executate cu ajutorul Low Orbit Ion Cannon, un instrument usor de folosit pentru atacuri de tip DDoS. Unii experti in securitate online au declarat insa ca utilizarea respectivului instrument nu este dificil de urmarit, iar atacatorii pot fi relativ repede reperati.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google