Televiziunea dispare in cinci ani. Internetul este de vina

de Radu Eftimie | 5 decembrie 2011

Credit Suisse estimeaza ca televiziunea, asa cum o stim noi, va disparea in maxim cinci ani. Principalul vinovat pentru declinul televiziunii clasice pare a fi unul dsingur: internetul si serviciile conexe care au aparut in ultima perioada, scrie Business Insider.

Televiziunea dispare in cinci ani. Internetul este de vina

Analistul Stefan Anninger, de la Credit Suisse, arata, intr-un raport publicat recent, ca numarul abonatilor la serviciile TV va scadea, anul viitor, cu 200.000 de clienti (in SUA). Raportul se bazeaza pe numarul de noi conexiuni la serviciile de televiziune prin cablu care este foarte mic. Astfel, din 1,8 milioane de imobile construite in 2010, doar 16,9% au fost conectate la serviciile TV prin cablu.

Desigur, televiziunea nu va disparea total, mai spune Credit Suisse, ci se va transforma si se va adapta din ce in ce mai mult la alte canale de transmisie. Internetul, de altfel, va fi suportul viitoarei generatii de televiziune, mai afirma analistii.

Evolutia, conchid cei de la Credit Suisse, poate fi comparata cu cea a telefoniei fixe, care a devenit un serviciu care nu mai poate aduce beneficii financiare furnizorilor.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google