Studiu Kaspersky: practici care pot dauna securitatii companiei pentru care lucrezi

de Radu Eftimie | 3 octombrie 2012

Cei mai multi dintre utilizatorii de PC-uri folosesc acelasi laptop si acasa si la serviciu si nu fac o departajare intre informatiile personale si datele provenite de la locul de munca, arata un studiu realizat de compani O+K Researck pentru Kaspersky Lab.

Mai exact, 42% dintre respondenti au afirmat ca utilizeaza un singur laptop, oferit de angajator sau achizitionat de ei, atat pentru activitati legate de serviciu, cat si in interes personal.

Studiul arata ca 27% dintre posesorii de computere Apple si 25% dintre posesorii de alte laptopuri folosesc dispozitivele si pentru activitati de serviciu.

Kaspersky avertizeaza ca un laptop personal, care nu este protejat corespunzator de amenintarile din mediul cibernetic, precum si un laptop al companiei, care este folosit in scop personal, pot duce la o scurgere de informatii confidentiale ale organizatiei.

19% dintre utilizatorii de smartphone-uri pastreaza parole de la serverul e-mailului de serviciu in memoria telefoanelor. Pentru 14% dintre acestia, informatiile stocate pe aceste dispozitive includ parole de inregistrare pentru accesul de la distanta la VPN. In mod natural, in cazul infectarii, pierderii sau furtului dispozitivelor, aceste informatii pot deveni un castig important pentru infractori sau alte persoane rauvoitoare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: parole comune spargerea parolei parole sigure kaspersky studiu scurgere informatii confidentiale
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google