Studiu: Aplicatiile web sunt atacate la fiecare 2 minute

de Bianca Dinu | 27 iulie 2011

Compania de securitate Imperva a lansat rezultatele unui studiu care arata ca “aplicatiile web experimenteaza in medie 27 de atacuri pe ora sau, cu aproximatie, un atac la fiecare doua minute.”

Compania a monitorizat 10 milioane de atacuri intre decembrie 2010 si mai 2011, care au “targhet aplicatiile web a 30 de intreprinderi si guverne diferite," informeaza Time.

Cele 27 de atacuri pe ora constituie in mare parte incercari de a explora vulnerabilitatile site-urilor web.

Cifrele se schimba insa dramatic odata ce o vulnerabilitatea a fost expusa. Potrivit studiului Imperva, in acest caz atacurile automate pot creste pana la 25 000 pe ora – sau sapte atacuri pe secunda.

Rezultatele studiului au aratat ca 61% dintre atacurile de pe web sunt originare din Statele Unite.

Majoritatea hackerilor reusesc sa ramana anonimi online prin rutarea conexiunilor web printr-un proxy – prin Onion Router de exemplu, un popular sistem de rutare anonima.

Dupa Statele Unite, Chinei i se atribuie 10% dintre atacuri, urmata de Suedia si Franta. Desi majoritatea atacurilor provin de la computere aflate in aceste tari, exista si varianta ca o buna parte dintre dispozitive sa fie infectate cu un virus (sau un bot), controlat de persoane care se pot afla la zeci de mii de kilometri departare si care pot rula propriul trafic web printr-un router anonim.

Potrivit CTO-ului Imperva, Amichai Shulman, volumul tot mai mare de atacuri este rezultatul automatizarii.

“Modalitatea prin care hackerii folosesc automatizarea reprezinta una dintre cele mai semnificative inovatii din istoria infractiunilor. Nu poti automatiza furtul de masini sau de posete, insa poti automatiza furtul de date. Automatizarea va fi promotorul prin care infractiunile cibernetice vor avea un impact financiar mai mare decat infractiunile fizice,” a declarat Shulman.Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google