Steve Jobs - Omul Anului, in viziunea Financial Times

de Bianca Dinu | 27 decembrie 2010

Poate ca cei de la Times au considerat ca titlul de “Omul Anului” i se cuvine lui Mark Zuckerberg de la Facebook, insa o alta publicatie prestigioasa, Financial Times, nu pare sa fie de acord. Revista britanica i-a acordat lui Steve Jobs titlul de Persoana Anului 2010. 

Succesul inregistrat de iPhone 4 si lansarea iPad au fost aspectele care i-au adus sefului Apple inalta distinctie.

Financial Times noteaza faptul ca succesul rasunator de care s-a bucurat iPad-ul reprezinta incununarea revenirii remarcabile de care s-a bucurat Jobs, care in 1984 a parasit Apple, pentru ca la sfarsitul anilor 90 sa revina in companie, cand aceasta era aproape de colaps. 

Odata cu intoarcerea sa, compania si-a revigorat segmentul PC, odata cu Mac OS X, a relansat iPod si a scos pe piata iTunes, care a revolutionat muzica digitala.

“Marele dusman, Bill Gates, poate fi mai bogat si, ajuns la apogeu, poate a exercitat o influenta mai mare gratie monopolului exercitat asupra segmentului de software PC. Dar co-fondatorul Microsoft a parasit scena pentru a-si dedica viata si averea cauzelor nobile. Domnul Jobs este cel care se afla acum in lumina reflectoarelor”, este de parerea Financial Times.

Jobs nu a avut totusi un an perfect. Multi l-au criticat pentru felul in care a ales sa gestioneze problema legata de pierderea semnalului la iPhone 4.

Cu cateva zile in urma, presedintele Obama l-a numit pe Jobs un prim exemplu al visului american.

Sursa: Yahoo News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer