Sina, Twitter-ul chinezesc, dezvolta versiune in engleza

de Dinu Boboc | 7 iunie 2011

Serviciul chinezesc de microblogging Sina, cu peste 140 milioane utilizatori inregistrati, va lansa si o varianta in limba engleza.

"Acest serviciu este destinat utilizatorilor nostri din strainatate, nu doar pentru o piata specifica", a declarat Liu Qi, purtator de cuvant al Sina.

Potrivit oficialului companiei, din cei 140 milioane de utilizatori, circa 10% sunt din strainatate.

Astfel, lansarea unei astfel de versiuni le va permite celor de la Sina sa testeze piata atat in cadrul comunitatii vorbitorilor de engleza din China, cat si in cea a comunitatii vorbitorilor de engleza din strainatate.

"Toate marile companii de internet din China sunt interesate sa vada daca pot sa se extinda in afara granitelor. China este intr-adevar o piata mare, dar este doar o felie din marea piata globala", a declarat Mark Natkin, managing director al Marbridge Consulting.

Potrivit China Internet Network Information Center, China are aproape 460 milioane de utilizatori de internet.

Versiunea in limba engleza i-ar putea oferi serviciului de microblogging al Sina statutul de rival al Twitter, cu atat mai mult cu cat, pana la sfarsitul acestui an, numarul userilor este estimat sa depaseasca 200 milioane, cifra care reprezinta actualul numar al utilizatorilor de Twitter.

Dar, in timp ce Twitter cunoaste o extindere globala, Sina a fost blocat in urma revoltelor populare din regiunea Xinjiang. Autoritatile asiatice au blocat si alte retele sociale si site-uri de sharing precum Facebook sau YouTube pentru a impiedica raspandirea protestelor.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google