Romania pe locul doi mondial la atacuri informatice de tip malware

de Redactie Hit.ro | 26 martie 2010

Romania se afla pe locul doi in clasamentul statelor din care provin cele mai multe atacuri informatice directionate, de tip malware, din lume, dupa China si la distanta mare de Statele Unite ale Americii, plasate pe locul trei, conform ultimului raport dat publicitatii de producatorul american de programe antivirus Symantec Corp.Astfel, majoritatea atacurilor directionate de tip malware inregistate in luna martie provin din China (28.2%), urmata de Romania (21.1%) si Statele Unite (13.8%).

Acest raport este bazat pe analiza adreselor IP ale expeditorilor acestor atacuri si nu pe adresa IP a serverului de e-mail de pe care au fost trimise. Luand in calcul doar locatia serverului de e-mail folosit, majoritatea acestor atacuri au ca provenienta SUA, cu 36,6%.

Fisierele cel mai frecvent atasate unor astfel de mesaje sunt de tip .XLS si .DOC, iar cele mai periculoase sunt cele arhivate in .RAR, o formula de compresie a continutului de date ce este compromisa in proportie de 96.8% atunci cand apare atasata de un e-mail, conform raportului.

Sursa: AgerPress

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google