Reteaua Tor este atacata din interior

de Liviu Petrescu | 23 ianuarie 2014

O echipa de cercetatori suedezi a descoperit peste 20 de relee ale retelei Tor a caror functie este sabotarea retelei prin scaderea vitezei de navigare pentru cei mai multi utilizatori. Tor asigura trafic online complet anonim la nivel mondial si unii utilizatori cred ca reteaua a fost infiltrata de NSA pentru strangerea de date.

Specialistii de la universitatea din Karlstad au identificat peste 20 de computere care au rolul de Exit Relay in reteaua Tor insa activeaza in mod malitios. Scaderea vitezei conexiunilor criptate este derulata si in prezent prin atacuri malware de tip sslstrip.

Tor network

Suedezii au analizat traficul in reteaua Tor timp de 4 luni, iar numarul releelor care saboteaza reteaua din interior a ramas constant. In total, Tor are aproximativ 1000 de noduri Exit Relay, care directioneaza traficul catre majoritatea utilizatorilor.

Mai multe dintre releele Tor problematice au fost identificate ca avand un IP rusesc, dar au subliniat ca atacurile malitioase ar putea veni chiar din partea operatorilor telecom, nu direct de la utilizatorii cu rolul de Exit Relay. Solutia propusa de cercetatorii suedezi include un update software important, care sa asigure intr-un mod mai complet fezabilitatea nodurilor Exit Relay in reteaua Tor.

Sursa: ArsTechnica

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tor anonimat online tor network project atac malware tor
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google