Raport McAfee Labs - Project Blitzkrieg, posibil atac IT asupra a 30 de banci

de Redactia Hit | 14 decembrie 2012

Compania de securitate McAfee Labs a publicat recent un raport in care avertizeaza ca nu mai putin de 30 de banci si institutii financiare americane ar putea fi tinta unui atac informatic la inceputul anului viitor.

Atacul invocat de compania de securitate si cunoscut ca Project Blitzkrieg are un precedent in luna octombrie cand serverele mai multor institutii financiare americane au fost tinta unui val de atacuri DDoS. McAfee avertizeaza ca Project Blietzkrieg ar putea fi continuat, dar la o scara mult mai mare si mai periculoasa pentru functionarea sistemului bancar.

Project Blietzkrieg este derulat de "vorVzakone" (despre care nu se stie aproape nimic in afara de pseudonim). VorVzakone a anuntat, pe un forum din Rusia, ca atacul pe care il va derula la inceputul lui 2013 va viza 30 de banci ale caror sisteme informatice vor fi infectate cu un troian. Virusul va infecta ulterior computerele clientilor bancilor atacate. In acelasi timp, vorVzakone a anuntat ca recruteaza si alti hackeri pentru actiunea Blitzkrieg.

Potrivit McAfee, mesajul postat pe forumul rusesc pare a fi autentic. Mai mult, pericolul atacului asupra bancilor americane ar putea fi mare in conditiile in care se pare ca troianul care va fi folosit este o versiune "evoluata" a unui virus mai vechi si eficient creat de vorVzakone in 2008 si care a produs pagube de 5 milioane de dolari.

Mai multe detalii puteti citi in raportul "Analyzing Project Blitzkrieg, a Credible Threat"

Sursa: McAfee via Slashgear

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Project Blitzkrieg raport mcafee atac it banci 2013 pericol cibernetic blitzkrieg
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google