Raport Cisco: mobilele devin tinte preferate ale atacurilor IT in 2012

de Radu Eftimie | 19 ianuarie 2012

Specialistii companiei Cisco afirma, in Raportul Anual de Securitate pe 2011, ca volumul de spam scade, dar ca numarul atacurilor tintite creste. In acelasi timp, raportul arata ca mobilele devin tinte preferate ale atacurilor IT in 2012.

Scadere considerabila a spamului

Conform Cisco Security Intelligence Operations (SIO), volumul de spam a scazut de la peste 379 miliarde de mesaje pe zi la aproximativ 124 miliarde de mesaje zilnic intre august 2010 si noiembrie 2011—niveluri nemaiintalnite din 2007. Nivelul de spam in Romania a scazut cu 82% fata de anul 2010 iar procentajul global al mesajelor spam trimise din Romania, in 2011 a ajuns la 2,56%

Impactul infractionalitatii IT

Cisco SIO estimeaza ca profitul infractionalitatii informatice obtinut in urma atacurilor traditionale cu mesaje in masa a scazut cu peste 50% (pe baza anualizata) intre iunie 2010 si iunie 2011 – de la 1 miliard USD la 500 milioane dolari. Analizand tarile din care provin volumele de mesaje spam la nivel mondial, in luna septembrie 2011, India inregistra cel mai mare procent al volumului de mesaje spam (13,9%). Vietnam se afla pe locul al doilea cu 8,0%, iar Federatia Rusa ocupa locul trei cu 7,8%.

Dispozitivele mobilele in pericol

Conform previziunilor expertilor in securitate, pe baza evolutiei din 2011, matricea Cisco estimeaza ca spargerea dispozitivelor mobile, alaturi de cea a infrastructurilor cloud va avea o pondere tot mai mare in 2012. Deloc surprinzator, dispozitivele mobile sunt noile tinte ale atacurilor.  Nu in ultimul rand, infractorii informatici se indreapta si spre cloud in cautarea unor oportunitati de a obtine bani.

7 din zece tineri ignora politicile IT ale firmei

Generatia internetului intra in campul muncii si tinde sa ignore amenintarile la adresa securitatii: Sapte din zece tineri angajati ignora adesea politicile IT, iar unul din patru cade victima furtului de identitate inainte de varsta de 30 de ani, conform setului final de rezultate al Raportului Cisco Connected World Technology.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google