Produsele antivirus false circula libere pe Internet

de Bianca Dinu | 26 februarie 2009

Suntem, din nou, avertizati in legatura cu cresterea numarului de site-uri infectate prin care hackerii pacalesc utilizatorii sa cumpere produse antivirus false pentru a scapa de presupusi virusi din computerul lor.

Anul trecut, au avut loc mai multe campanii de inchidere a acestor site-uri periculos de daunatoare, insa, in ciuda acestor masuri, numarul de site-uri care ofera antivirus fals au crescut.

O practica des folosita este aceea prin care hackerii creaza review-uri false pentru a pacali userii sa cumpere produse software antivurs false. Site-uri bine-cunoscute si editii online ale unora dintre cele mai populare reviste de specialitate sunt clonate, copiate in hostul hackerului si…gata, pagina arata identic cu cea oficiala.

Nu este deloc dificil sa copiezi un site si sa il faci sa para real, sustin expertii. Insa, tot ceea ce trebuie sa stie utilizatorul e sa verifice intotdeauna nu numai logo-ul site-ului ci si numele de domeniu si URL-ul paginii in care ajung.  Din pacate, in acest moment aceasta ar fi una din singurele variante de aparare impotriva “baietilor rai”, pe langa un antivirus actualizat si firewall.

Aceasta este una dintre cele mai mari amenintari ale acestui inceput de an, avertizeaza firmele de securitate. De altfel, ei sustin ca unul dintre cele mai reusite falsuri este chiar o copie a antivirusului AVG, care poate pacali, la prima vedere, chiar si un ochi antrenat.

Potrivit unei estimari realizate de Kaspersky Lab la inceputul acestei luni, numarul site-urilor infectate a crescut de 10 ori fata de anul 2006.

Sursa: BBC, Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google