Prima tara care va ramane fara adrese IP este Anglia. Cine urmeaza?

de Bianca Dinu | 16 noiembrie 2010

Maiasii au prezis sfarsitul lumii in anul 2012. Nu stim exact ce presupune acest lucru per total, dar stim ca pentru Internet aceasta profetie s-ar traduce prin epuizarea adreselor IP.

Cu ceva timp in urma, expertii in domeniu ne avertizau ca din cele 4 miliarde de combinatii pentru adresele IP mai sunt disponibile aproximativ 6%, iar aceste procente ar putea fi epuizate in mai putin de un an.

Iata ca vice-presedintele Google, Vince Cerf, cel care a ajutat la crearea Internetului modern, aduce din nou in atentie aceasta problema, anuntand ca ultimele transe de adrese vor fi alocate anul viitor in primavara, urmand sa fie utilizate pana “candva in 2012”.

Prima tara care a anuntat ca se confrunta cu aceasta amenintarea este Marea Britanie, un aspect destul de neplacut pentru o tara care a jucat un rol cheie in dezvoltarea Internetului.

Singura speranta a Web-ului pentru a scapa de “Apocalipsa” ar fi implementarea unei noi infrastructuri, denumita IPv6, care, pe langa faptul ca va creste exponential numarul de adrese, va creste si numarul de biti suportati, de la 32 la 128.

Astfel, potrivit lui Cerf, IPv6 va putea gazdui pana la “340 de miliarde de miliarde de miliarde de adrese”, fata de doar 4.3 miliarde pe care le sustine actuala infrastructura IPv4.

IPv6 se anunta a fi insa un procedeu greu de implementat, cu atat mai mult cu cat consta in determinarea unei intregi planete sa accepte migrarea catre un nou sistem.

“Trebuie sa putem comunica cu orice persoana din lume care este conectata la Internet. Daca Europa nu implementeaza IPv6, nu va putea comunica cu restul lumii care a implementat IPv6 – asta e o greseala, si nu vrem ca oamenii de aici sa greseasca.”

Daca va veni intr-adevar ziua in care nu vor mai exista adrese IP disponibile, rezultatele vor fi catastrofale, spun cercetatorii.

Nu numai ca expansiunea Internetului ar fi stopata, dar este posibil ca adresele IP existente sa fie vandute celui care ofera mai mult, creand presiuni si tensiune in intregul Web.

Sursa: PC World

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google