Pentagonul ia noi masuri de securitate cibernetica

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 6 octombrie 2011

Un nou program vizand siguranta Statelor Unite in contextul unor eventuale atacuri cibernetice va fi lansat de catre Pentagon in perioada imediat urmatoare.

Initiativa a luat nastere ca rezultat al anumitor studii efectuate de specialistii americani in informatica, vizand cresterea continua a numarului tentativelor de penetrare a sistemelor de siguranta apartinand retelei interne a agentiilor guvernative americane.

Procentul reprezentat de aceste incercari de infiltrare este de 30% din totalul atacurilor cibernetice inregistrate de Pentagon, provenienta lor fiind preponderent de natura externa, din partea natiunilor ostile SUA.

Noul program urmareste corelarea activitatii a cel putin 20 de agentii private cu eforturile Pentagonului in acest domeniu, reprezentand o prioritate in politica actualului presedinte american, Barack Obama.Masurile prevazute in acest proiect vor intra in vigoare la jumatatea lunii noiembrie, asteptand in prealabil o noua lege propusa de Congresul SUA, care va incredinta Departamentului Apararii Nationale sarcina de a colabora cu companii private, in vederea acordarii posibilitatii de protejare impotriva atacurilor informatice.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google