Pagina de profil a Facebook are parte de un facelift

de Silviu Anton | 6 decembrie 2010

Facebook redeseneaza paginile de profil ale celor peste 500 de milioane de utilizatori ai sai, in incercarea de a oferi o interfata care sa reflecte mai mult vietile reale ale acestora, punand astfel accentul pe una dintre cele mai populare trasaturi ale site-ului: pozele.

Potrivit unei postari pe care Facebook a facut-o pe blog, schimbarile isi propun sa ajute userii sa isi expuna povestea mai usor – cine sunt, unde lucreaza si filozofia lor de viata.

Schimbarile pun un accent important pe simtul vizual, de la fotografii personale la imagini care sa reflecte pasiunile utilizatorilor.

O noua sectiune biografica include si un set cu cele mai recente fotografii in care ati fost “etichetati” de catre prieteni. Pana acum userii erau nevoiti sa dea click pe un tab pentru a vedea cele mai recente poze ale unui profil.

Totodata, in pagina de profil pot fi acum listati si prietenii importanti, iar pe langa job-ul pe care il practica, utilizatorii au si optiunea de a adauga proiectul la care lucreaza.

Toate aceste functii noi au rolul de a oferi o imagine completa a unei persoane, aspect care va fi cu siguranta pe placul advertiser-ilor Facebook.

In cadrul acestui redesign, compania nu a efectuat si schimbari la politica de confidentialitate.

Nu stim inca cum vor primi utilizatorii Facebook aceste schimbari. Pana acum si cele mai mici modificari au atras proteste din partea unor useri care isi doresc ca totul sa ramana neschimbat.

Intr-o incercare de a pre-intampina astfel de atitudini ostile, Facebook intentioneaza sa implementeze aceste schimbari incet – lasand pentru moment utilizatorii sa aleaga daca isi doresc afisarea noului layout sau raman la cel vechi.

Potrivit companiei, noul design va fi disponibil pentru toti utilizatorii la inceputul anului viitor.

Sursa: Yahoo News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google