PacketWars: locul unde hackingul este legal, iar hackerii sunt premiati

de Laurentiu Crisu | 24 noiembrie 2010

A devenit computer hacking-ul un sport? Ar trebui sa fie recompensat cu trofee, premii sau chiar un job? Se pare ca unii sunt de parare ca da, hacking-ul ar trebui inclus in clasa competitiilor.

Ceea ce in trecut reprezenta “o lume subterana a hackerilor” se prezinta azi ca o retea emergenta de profesionisti care lucreaza in echipe si contribuie la furnizarea unui perspective despre lumea securitatii cibernetice.

Multe companii, de la dezvoltatorii de aplicatii, firme de securitate sau chiar guverne s-au aratat deschise in ceea ce priveste aducerea hacker-ilor in prin-plan, in vietile noastre cotidiene.

Aceste organizatii angajeaza oamenii pe care i-au considerat odata o amenintare de securitate, in incercarea de a folosi informatiile si experienta acestora, pentru a-si imbunatatii propriile sisteme de securitate. Un exemplu in acest sens ne este oferit chiar de Comisia Federala de Comert a Statelor Unite care a angajat, 2009, un bine-cunoscut hacker. 

In vreme ce, grupurile de hackeri profesionisti devin din ce in ce mai acceptate, mini-competitiile se inmultesc si ele.

In general, principala misiune a hacker-ilor este de a patrunde in interiorul unui joc video sau al unui site. Nu exista reguli, singurul scop este acela de a sparge sistemul si, implicit, de a infrange dezvoltatorii.

De aici si ideea lui Bryan Fite (nume de cod: Angus Blitter), de a dezvolta o competitie legitima de hacking, care sa testeze abilitatile si cunostintele participantilor, in cadrul unui set de reguli bine stabilite.

Astfel s-ar putea elimina natura “underground” a acestor hackeri, care ar putea sa isi testeze abilitatile intr-o maniera distractiva si inovatoare.

Asa cum antreprenorii concureaza in business sau sportivii in sport, hackerii au putea concura in ceea ce se numeste: PacketWars.

Initial, aceasta competitie de hacking a fost destinata atat educarii, cat si formarii profesionale a participantilor. Dar, intre timp, s-a transformat in primul Cyber Sport care ofera educatie.

PacketWars este descris de fondatorii sai ca fiind “o simulare intensa, in timp real, a unui razboi”, folosindu-se acelasi software si hardware pe care il intalnesti in lumea reala.

Pe scurt, Packet Wars a fost creat pentru a opera ca un sport.

Bryan Fite, cel care a dezvoltat aceasta idee de competitie, sustine ca vrea sa  promoveze hacking-ul ca un sport, distractie sau educatie, in locul ideii de nelegiuire. Creand o retea de hacking in care jucatorii colaboreaza, se promoveaza ideea de lucru de echipa si camaraderie, eliminand astfel perceptia de hobby suspect.

Sursa: TG Daily

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google