O aplicatie din Chrome Web Store se autopropaga prin zeci de bloguri create in numele victimelor

de Redactia Hit | 19 noiembrie 2012

O aplicatie de Google Chrome, ce promite sa schimbe culoarea contului de Facebook, captureaza, in schimb, datele de autentificare ale utilizatorului si ii genereaza zeci de bloguri pe Blogger.com, folosind adresa de Gmail a victimei.

Peste 38 de mii de utilizatori au in continuare aplicatia periculoasa instalata, iar aceasta este inca disponibila pe Google Chrome Web Store, se arata intr-un comunicat de presa al Bitdefender.

Escrocheria analizata de Bitdefender se raspandeste astfel folosindu-se de identitatea victimei si afiseaza o reclama Google ce directioneaza utilizatorii catre o schema frauduloasa de tipul "castiga bani lucrand de acasa".

Un click pe respectiva reclama duce utilizatorii catre un site fraudulos de unde le sunt furate informatiile personale. Aplicatia este disponibila pe Google Chrome Web Store.

"Atacatorii au dat o noua fata escrocheriei ce promitea sa schimbe culoarea paginii de Facebook si urmarea sa atraga utilizatorii pe site-uri periculoase, pentru a le fura datele de autentificare sau alte informatii personale. Prin crearea a zeci de bloguri atasate aceluiasi cont, escrocheria se raspandeste rapid printre prietenii de Facebook ai victimei", spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist.

Blogurile generate prin intermediul acestei scheme frauduloase si folosite pentru a o raspandi au fost vizitate de un numar mare de utilizatori mai ales din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.

Aplicatia poate, de asemenea, sa posteze mesaje pe pagina principala de Facebook in numele utilizatorului. Mesajele eticheteaza prietenii victimei pentru a-i atrage pe blogul creat fraudulos. Fiecare mesaj generat de aplicatie pe Facebook-ul utilizatorului contine un link catre unul dintre blogurile autogenerate pentru a evita blocarea escrocheriei.

Bitdefender recomanda folosirea unei solutii antivirus si aplicatia gratuita Safego, ce protejeaza conturile de Facebook si Twitter de escrocherii, spam, virusi si expunerea la furtul de date.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: malware google chrome chrome web store facebook malware chrome aplicatie periculoasa chrome store
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google