Nou val de malware in mesajele directe pe Twitter

de Liviu Petrescu | 25 septembrie 2012

Un numar tot mai mare de utilizatori Twitter a identificat mesaje directe ce contin linkuri catre site-uri malware. Mesajele directe vin de la cunoscuti si contin linkuri care duc aparent la pagini Facebook.

Linkul periculos este ascuns in mesaje de tipul "lol ur famous now" sau "your in this link lol" si directioneaza utilizatorii Twitter catre o pagina ce le cere sa instaleze fie un video player "FlashPlayerV10.1.57.108.exe", fie li se cere autentificarea Facebook pentru a accesa o aplicatie, scrie CNET.

Malware in mesajele directe pe Twitter

Amenintarea a fost identificata de specialistul in securitate Graham Cluley, de la Sophos. Linkurile spam din mesajele directe Twitter duc catre Troj/Mdrop-EML, un virus troian backdoor, ce se raspandeste apoi rapid pe orice gadget conectat la PC, dar si in retea.

Twitter nu a avut pana acum nicio reactie la mesajele spam cu linkuri catre site-uri malware, dar compania a dat in judecata producatorii unor instrumente de raspandire de spam: TweetAttacks, TweetAdder, TweetBuddy, Troption si Justinlover.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mesaje directe twitter malware periculos twitter backdoor trojan twitter
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google