Noi detalii interesante despre Firefox OS

de Liviu Petrescu | 7 septembrie 2012

Firefox OS a ajuns in sfarsit in teste pe un telefon. Mozilla a prezentat la San Francisco nou sistem de operare pe un model de telefon ZTE. Fostul "Boot to Gecko" devenit Firefox OS isi va face debutul in Brazilia in 2013.

Dezvoltat ca alternativa pentru telefoanele cu pret redus, Firefox OS nu a fost creat pentru smartphone, in rolul de concurent pentru Android si iOS, ci pentru feature phone, oferind functionalitate mai buna si pentru device-uri cu specificatii modeste, scrie AllThingsD.

Noi detalii interesante despre Firefox OS

Cele 15 aplicatii prezentate pe telefonul ce ruleaza Firefox OS includ browserul Firefox, camera, SMS, calendar si Firefox OS Marketplace. Chiar daca a fost construit in HTML5, Firefox OS are stocate local aplicatiile de baza, iar cele mai complexe vor fi accesibile doar cu o conexiune online. Unele sunt inca in lucru, iar cele mai populare aplicatii pentru Android si iOS raman la latitudinea dezvoltatorilor.

Mozilla are ca parteneri hardware ZTE, TCL si Qualcomm, dar a semnat contracte si cu operatori telecom ca Telefonica (Brazilia), Sprint si T-Mobile (SUA), Telecom Italia si Deutche Telekom.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mozilla firefox os firefox os zte telefon firefox os
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google