NASA gafeaza din nou: serverele agentiei vulnerabile in fata hackerilor

de Cristina Enescu | 30 martie 2011

Sase servere NASA expuse la Internet au prezentat vulnerabilitati critice care ar fi putut pune in pericol aeronava Space Shuttle, Statia Spatiala Internationala si misiunile Hubble Telescope. Bug-urile au fost descoperite de un program de securitate pentru care agentia si-a dat acordul anul trecut, dar pe care nu l-a implementat inca.

CIO-ul NASA, Linda Cureton a declarat ca a reparat vulnerabilitatile, insa inspectorul general al agentiei, Paul Martin a descoperit ca NASA inca nu are un program activ care sa detecteze si sa corecteze probleme similare.

Cele sase servere vulnerabile au fost asociate cu proiecte IT care controleaza aeronavele sau contin informatii NASA critice. Au fost descoperite de asemenea alte servere care expun coduri de criptare, parole criptate si informatii despre contul utilizatorilor, erori care ar fi putut sa permita atacatorilor sa obtina acces neautorizat in retea.

“O bresa de securitate cu un impact moderat asupra sistemului ar fi putut conduce la intreruperea operatiunilor NASA sau la pierderea unor date importante,” se mentioneaza in raportul emis de Paul Martin.

Nu este pentru prima data cand NASA gafeaza pe probleme de securitate. La sfarsitul anului trecut s-a constatat in urma unei investigatii interne ca agentia a vandut o parte din computerele folosite in misiunile spatiale fara a se asigura inainte ca informatiile secrete au fost sterse.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google