Mozilla renunta la suportul de securitate pentru browser-ul Firefox 4

de Cristina Enescu | 23 iunie 2011

Odata cu lansarea generatiei a cincea a browser-ului Firefox, Mozilla a decis sa renunte la suportul de securitate oferit pentru Firefox 4, versiune lansata cu numai trei luni in urma, informeaza PC World.

Prin urmare – Firefox 4.0.1 – care a avut 8 vulnerabilitati reparate, reprezinta singurul update de securitate al generatiei a patra.

Prin aceasta masura, Mozilla se raporteaza inca o data la strategia pe care Google o aplica browser-ului Chrome. Gigantul online aplica patch-uri numai build-urilor curente “stabile”.

Google nu repara vulnerabilitatile din editiile precedente, in primul rand pentru ca updatateaza automat browser-ul in background, asigurandu-se astfel ca toti utilizatorii folosesc cea mai securizata versiune.

Mozilla nu ofera inca update-uri automate, insa a schimbat modalitatea prin care ofera utilizatorilor Firefox upgrade-uri la noile versiune.

Incepand de miercuri, userii Firefox 4 au inceput sa primeasca oferta de upgrade la Firefox 5 printr-un pop-up in care aparea scris: “Este disponibil un update de securitate si stabilitate pentru Firefox. Este recomandat sa aplici acest update cat mai curand cu putinta.”

Va exista cu siguranta un numar mare de utilizatori, care vor prefera sa respinga upgrade-ul, in favoarea versiunii a patra, unul dintre principalele motive in acest sens fiind incompatibilitatea cu add-on-urile.

De-a lungul timpului, userii Firefox au fost nevoiti sa astepte perioade indelungate pentru ca extensiile sa prinda din urma noua versiune. Prin urmare, majoritatea vor prefera sa amane Firefox 5, pana cand acesta va fi compatibil cu majoritatea add-on-urilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google