Mozilla publica accidental username-urile si parolele utilizatorilor sectiunii de add-on-uri

de Cristina Enescu | 29 decembrie 2010

Mozilla a confirmat faptul ca a publicat accidental o baza de date partiala care continea username-urile si parolele utilizatorilor sectiunii add-on-uri.

Potrivit celor de la Mozilla, baza de date includea 44 000 de conturi vechi, care erau stocate printr-un algoritm de tip MD5.

Conform expertului in securitate Chester Wisniewski, de la compania Sophos, “MD5 manifesta o vulnerabilitate criptografica, care permite crearea aceluiasi hash din “corzi” multiple.

Reprezentantii companiei au declarat ca un singur individ – care facea parte din programul de recompense al companiei – a reusit sa acceseze baza de date.

Organizatia a reactionat prompt, stregand toate cele 44 000 de conturi de pe site-ul de add-on-uri, indiferent daca acestea au fost sau nu expuse.

Mozilla i-a asigurat de asemenea pe vizitatorii add-on ca parolele create raman invulnerabile, intrucat, spre deosebire de cele 44 000 de conturi expuse, folosesc SHA-512 cu salturi per-user pentru a stoca hash-uri.

Wisniewski avertizeaza ca metodele de stocare a parolelor de genul MD5 prezinta vulnerabilitati, “si este important sa migram cat mai departe de acesti algoritmi, in cazul in care bazele de date “scapa” accidental in afara organizatiei”.

Sursa: TG Daily

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer