Mozilla ne promite patru noi versiuni Firefox in acest an. Esti gata pentru Firefox 7?

de Silviu Anton | 9 februarie 2011

 

Ca raspuns la ritmul alert de dezvoltare a Google Chrome, Mozilla si-a anuntat planurile de a accelera dramatic ciclul de lansari ale browser-ului Firefox, astfel incat asteptam patru noi versiuni ale Firefox pana la sfarsitul acestui an.  

Scopul primar este transformarea browser-ului intr-unul mai rapid, integrarea de functii sociale, precum si implementarea unui suport mai extins pentru hardware si stabilizarea pe diferite platforme.

Pare a fi un plan solid daca luam in considerare fragmentarea la care este supus segmentul hardware in ultima vreme si apetitul in crestere al consumatorilor pentru retelele sociale. Dar, poate cel mai important aspect, este focusarea pe stabilitate.

Nu este niciun secret faptul ca Firefox nu este atat de stabil pe anumite platforme. Cel mai adesea au fost raportate crash-uri pe Mac OS X. Remedierea acestor bug-uri arzatoare ar trebui sa fie o prioritate pentru Mozilla, cu atat mai mult cu cat competitorii sai sunt mai stabili pe hardware-ul Apple.

Cel mai probabil, Firefox 5 va fi lansat in cateva luni, urmand sa vina echipat cu suport integrat Windows 7 pe 64 bit, sa includa add-on-uri F1 pentru browsing social si add-on-uri Account Manager.

La cateva luni dupa Mozilla Firefox 5, va aparea Firefox 6, cu optimizari JavaScript, suport pentru Mac OS X 10.7 si pentru seria proprie de aplicatii open-web. 

In cele din urma, catre finalul anului, vom putea testa Firefox 7, care va prezenta modificari in arhitectura codului – o miscare care isi propune sa faca browser-ul mai putin penetrabil in fata exploatarilor.

Dar, sa nu uitam totusi ca Mozilla nu prea isi respecta, de obicei, programele de lansare. Firefox 4 trebuia sa apara in 2010, dar iata ca suntem in a doua luna din 2011 si tot nu avem o versiune finala. 

S-ar putea ca aceste planuri sa fie, totusi, putin prea ambitioase pentru organizatie. 

Sursa

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google