Mituri si greseli in securitatea IT

de Radu Eftimie | 28 noiembrie 2011

Probabil ca una dintre cele mai enervante intrebari care pot fi puse in ziua de azi este daca o companie are nevoie de securitate IT. Raspunsul este doar unul: are! Din nefericire, in lumea business-ului (si nu numai) securitatea IT este privita de multe ori ca o a doua roata la caruta.

In alte cazuri, mai ales cand se pune problema bugetelor alocate acestei activitati, se mai "taie" un pic mergandu-se pe ideea ca "nu are nimeni niciun motiv sa ne atace pe noi".Acest mod de gandire in cadrul unei corporatii a facut si mai face victime. Charles Pfleeger, consultant in securitate informatica la Pfleeger Consulting Group atrage atentia asupra celor mai periculoase mentalitati, pe care le si enumera prin intermediul unui articol realizat de Eweek.

"Ne ocupam de securitate mai tarziu"

Este una dintre cele mai mai greseli in gandirea strategiei de business a unei companii. Apare mai ales in momentul in care au loc fuziuni, respectiv in momente cand toata cultura unei organizatii se modifica. Integrarea unor sisteme IT face si ea parte din orice fuziune sau achizitie, astazi. Multe companii amana integrarea rapida si mai ales unitara a solutiilor de securitate, ceea ce inseamna riscuri si costuri mai mari pe masura ce tehnologia evolueaza.

Mituri si greseli in securitatea IT

 


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google