Microsoft ofera Windows 7 fara browser si pregateste un antivirus

de Catalin Calciu | 12 iunie 2009

Ca urmare a deselor conflicte dintre Microsoft si autoritatile Uniunii Europene iata ca urmatorul sistem de operare de la Microsoft ce va ajunge pe piata in data de 22 Octombrie, Windows 7, nu va mai avea integrat cunoscutul browser Internet Explorer.

Aceasta masura va fi aplicata doar pe suprafata Uniunii Europene, insa masura are darul de a afecta intr-o oarecare masura cota de piata a Internet Explorer, pentru ca oricum aceasta este in scadere, “asaltat” fiind de celelalte programe pentru navigarea pe internet intre care amintim Firefox, Opera, sau Chrome.
In acelasi timp, zvonurile ce existau de ceva vreme pe piata sunt foarte aproape de a se confirma, pentru ca Microsoft sunt  pe cale sa lanseze un program antivirus propriu, ce va intra in concurenta directa cu programele oferite de Symantec, Kaspersky sau McAfee.
Cu numele de cod “Morro” acest program va inlatura amenintarile traditionale de tip virus si spyware, pentru ca ei au deja in portofoliu un firewall destul de eficient.
Din pacate pentru Microsoft, sunt sanse destul de mari sa aiba iar probleme cu diferite autoritati, pentru ca planuiesc sa ofere acest antivirus in mod gratuit, afectand astfel companiile concurente.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google