Microsoft: 97% din mail-uri sunt spam

de Bianca Dinu | 9 aprilie 2009

Un numar realmente imens din totalul de e-mailuri trimise la nivel mondial reprezinta reclame si anunturi spam pentru diferite produse dintre care predomina cele farmaceutice si medicamentoase.

Potrivit unui raport realizat de Microsoft ce priveste securitatea pe internet, 97% din toate e-mailurile trimise in intreaga lume contin atasamente virusate, ce pot dauna sistemului utilizatorului, cele mai multe fiind transmise prin fisierele Office sau PDF. 

De asemenea, raportul a aratat ca rata globala a masinilor infectate fata de cele nevirusate prin spam este de 8,6 la 1.000 de computere.

Tarile cu cea mai mare rata de infectare prin e-mail sunt Rusia si Brazilia, urmate indeaproape de Turcia, Serbia si Muntenegru, tipurile de spam si malware fiind diferite de la o tara la alta. In Romania, raportul dintre computerele infectate si cele neinfectate este de aproximativ cinci computere din 1000.

Raportul Microsoft arata situatia e-mailurilor prin care se trimite spam si malware pentru cea de-a doua jumatete a anului 2008 si ofera date despre procentul de calculatoare infectate cu programe malitioase in toate tarile si regiunile lumii. De asemenea, prin acest raport, Microsoft subliniaza inca o data importanta actualizarii programelor si a sistemelorde operare, pentru a fi mai putin vulnerabile in ceea ce priveste infectarea cu programe malitioase.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google