Malware-ul din Skype a colectat si conturi de Facebook, Twitter si PayPal

de Liviu Petrescu | 12 octombrie 2012

Malware-ul ce se raspandeste prin Skype are o functionalitate mai complexa decat s-a crezut initial. In afara de faptul ca iti cere bani ca sa poti utiliza propriul PC, virusul worm Dorkbot colecteaza si conturile si parolele de Facebook, Twitter si PayPal!

Lansat in urma cu doar o saptamana, malware-ul continua sa se extinda, raspandindu-se acum si prin MSN Messenger, nu doar prin Skype, potrivit The Next Web.

Malware-ul Skype poate fura parolele conturilor unor site-uri importante, ce includ: 1and1, Alertpay, Brazzers, Dotster, eBay, Enom, Facebook, Godaddy, Letitbit, Moniker, Namecheap, Netflix, PayPal, Sms4file, Twitter, Webnames, Vip-file si Yahoo!

In momentul de fata, mesajele prin care virusul incearca sa convinga utilizatorii sa dea click pe un link de tip http://goo.gl sunt disponibile in peste 30 limbi. Chiar daca fisierul ZIP ce corespunde linkului este descarcat accidental, este foarte important sa nu deschizi fisierul executabil din arhiva, chiar daca nu primesti o alerta din partea programelor antivirus.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: virus worm skype aplicatie malware skype furt cont facebook furt cont paypal
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google