Legea cenzurii online a intrat in vigoare in Rusia! Vezi raspunsul Anonymous

de Redactia Hit | 2 noiembrie 2012

Rusii pot spune adio libertatii pe internet. Dupa ce Parlamentul rus a aprobat Legea filtrarii online in luna iulie, documentul este pus in aplicare. Incepand de ieri, internautii rusi pot fi supravegheati in aproape orice conditii si, mai ales, indiferent de motivatia monitorizarii.

Presa internationala scrie ca in actul legislativ abia intrat in vigoare se face prea putina referire la scopul declarat al actului si anume protectia impotriva informatiilor daunatoare (pornografie, pedofilie etc.) pentru cei care navigheaza pe internet sau impotriva amenintarilor teroriste, de exemplu. In schimb, controversata lege va permite autoritatilor sa blocheze site-urile opozitiei politice si deschide, in acelasi timp, calea spre supravegherea tuturor utilizatorilor rusi de internet.

Legea intrata in vigoare ierii se bazeaza pe tehnologia DPI (deep packets inspection). care poate accesa continutul fiecarui pachet de date care este transmis pe internet si poate stoca informatii legate de tipul continutului si de identitatea utilizatorului care l-a trimis. Folosirea tehnologiei DPI a fost confirmata de Ilya Ponomarev, membru al Dumei de Stat (Parlamentul Rus).

DPI a fost aleasa pentru punerea in aplicare a legii pentru ca permite furnizorilor de servicii de internet sa filtreze informatiile online la nivel national. Evident, intentia de supraveghere a cetatenilor de rand nu a fost confirmata de nicio oficialitate rusa, dar cine mai are nevoie de o confirmare in momentul camnd tehnologia permite astfel de operatiuni?

Grupul de activisti Anonymous a postat deja pe internet un clip prin care condamna (asa cum face de fiecare data) incercarea Dumei de Stat a Rusiei sa limiteze libertatea internetului.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: internet cenzura rusia filtrare date DPI supraveghere online internet duma de stat
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google