Kaspersky: miniFlame, un nou malware pentru operatiuni de spionaj cibernetic

de Redactia Hit | 15 octombrie 2012

Kaspersky Lab anunta descoperirea lui miniFlame, un program malware compact si foarte flexibil creat pentru a fura informatii si pentru a controla sistemele infectate in cadrul operatiunilor de spionaj cibernetic cu tinta predefinita.

"miniFlame", cunoscut si ca "SPE", a fost descoperit de expertii Kaspersky Lab in luna iulie 2012 si a fost initial identificat ca un modul al virusului Flame. Insa, in luna septembrie echipa de cercetare a Kaspersky Lab a derulat o analiza amanuntita a serverelor de comanda si control ale programului malware Flame, care a relevat ca modulul miniFlame este de fapt un instrument interoperabil, care putea fi utilizat fie ca  program de sine statator fie, concomitent, ca plug-in pentru programele malware Flame si Gauss.

Analiza programului miniFlame a mai relevat ca au fost create mai multe versiuni ale acestuia intre 2010 si 2011, cateva dintre variante fiind in continuare active. Cercetarea a descoperit si noi dovezi de colaborare intre creatorii Flame si Gauss, avand in vedere faptul ca ambele programe pot utiliza miniFlame ca “plug-in” pentru operatiunile lor.

Puteti citi mai multe despre acest subiect pe Securelist.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google